Baschetul feminin clujean visează la gloria de altă dată

În această vară, echipa de baschet feminin a Clujului, susţinuta de noul sponsor Trustul CRE, visează din nou la performanţele de odinioară.

Trustul Cre este un grup de companii cu acţionariat român-american-olandez de investiţii şi dezvoltare imobiliară, specializaţi în construcţia de ansambluri rezidentiale de case şi managementul investiţiilor imobiliare. Implicarea Trustului CRE se datorează în mare parte domnului Zoltan Nagy, directorul general al companiei.

Beneficiind de sprijinul sponsorilor, tinerii antrenori Simona Muşat şi Călin Pop, ajutaţi şi de experimentatul director tehnic Horia Pop, au inceput să caute jucatoare care să acopere anumite posturi deficitare şi capabile să scoată echipa din anonimat, aşa cum s-a intamplat în ultimele sezoane, cu mult sub aşteptările iubitorilor de baschet din Cluj-Napoca.

Pentru postul de pivot, s-a reuşit obţinerea semnăturii pivotului echipei naţionale, Corina Moroşan. Experienţa celor 6 sezoane petrecute la Arad şi câştigarea unui titlu cu BC ICIM Arad în 2006 cu siguranţă vor ajuta tânăra echipă clujeană în campionatul următor.

Pentru posturile 1 şi 2, au fost aduse două baschetbaliste de peste ocean. Horia Pop a ţinut legătura în permanenţă cu fosta baschetbalistă clujeancă Gabriela Mărginean, în momentul de faţă jucătoare în campionatul de baschet universitar american. Asfel a aflat despre calităţile deosebite ale jucătoarei Kira Karlstrom. După analizarea unei casete cu alte jocuri, ochiul format al antrenorul emerit PH, a fost convins că jucătoarea de origine suedeză ar fi ceea ce lipseşte la echipa sa şi a decis sa poarte o discuţie cu jucătoarea.

Alături de Kira Karlstrom (foto 1) a mai fost contactată o rivală a celor două baschetbaliste de la Drexel Dragons, conducătorul de joc Michele Cosel. Celor două baschetbaliste care se aflau în ultimul an de colegiu, le-a surâs ideea şi au acceptat oferta facută din partea echipei române, după o prealabilă consultare cu cei apropiaţi.

Prezentare

Kira Karlstrom (foto 2)
• născută la 1 decembrie 1984, locuieşte în Clarkston(Michigan) şi are 1,63m
• licenţiaţtă în Design grafic, la Drexel University, Philadelphia
• evoluează pe postul 1, excelentă în faza de apărare, bun control al mingii şi o jucătoare foarte muncitoare
• în ultimul sezon Karlstrom a fost titulară la Drexel Dragons (NCAA division I) în 30/31 meciuri şi a fost căpitan de echipă. A primit şi titlul “Spirit and Leadership”.
• şi-a imbunătăţit media de puncte şi recuperari pentru al patrulea an consecutiv, şi a câştigat următoarele distincţii: Most Improved Player în 2004-2005, Steve Sher Academic Award. În toţi cei 4 ani a fost selectată în Colonial Athletic Association All Academic team.
• a avut o medie de 5.3 puncte pe meci şi la capitolul recuperări s-a situat pe primul loc dintre toţi conducătorii de joc sub 5’5” din SUA cu o medie 5.4 RPM.
• în februarie a jucat în victoria echipei sale 98-90 în faţa celor de la Northeastern, când meciul a avut nevoie de 5 reprize de prelungiri – record NCAA. (Gabriela Mărginean a inscris 47 de puncte în acel meci)
• în liceu, şi-a condus echipa Clarkston High Wolves către două titluri consecutive în Oakland Activities Association, cu un palmares de 20 victorii şi 4 infrangeri şi o calificare în Class A Regional Finals. În ultimul an de liceu a fost numită în “All-County, All-Area and honorable-mention all-state in Class A”.
• în timpul colegiului, împreună cu o prietena a fondat Next Level Marketing and Design, dar ulterior a fost nevoită să renunţe pentru a se putea concentra asupra baschetului şi asupra examenelor de la colegiu.
• cu excepţia unei reuniuni de familie din 2001 în Suedia, Kira nu a mai vizitat alte ţări din Europa
• doreşte să îşi continue studiile aici, prin obţinerea unui MBA, posibil cu ajutorul financiar al echipei.

Michele Cosel (foto 3)
• pe 16 mai a împlinit 22 ani, locuieşte în Mechanicsville (Virginia) şi are 1,70m.
• licenţiată în Sport Management, la Virginia Commonwealth University.
• evoluează pe postul 2, este o jucătoare ce oferă încredere coechipierelor prin dăruirea de care dă dovadă în apărare.
• Ocupă locul 2 în istoria colegiului VCU la numărul de jocuri la care a participat (114) şi locul 4 la aruncări reuşite de 3 puncte (131)
• În ultimul sezon, a fost titulară în toate cele 30 de partide, având o medie de 9.4puncte pe meci şi 3.2 recuperări. Şi-a condus echipa la aruncări de 3 puncte (55/163). Deasemenea a ajuns la 127 de intercepţii.
• În liceu a fost titulară în toţi cei 4 ani. În ultimul an de liceu şi-a condus echipa Atlee High School Raiders spre câştigarea campionatului 2003 Virginia Group AAA State şi un palmares record de 30-0.
• A avut părul lung (foto), dar a decis să îşi doneze podoaba capilară cu ocazia unei acţiuni caritabile de strângere de fonduri pentru bolnavii de cancer.
Reunirea lotului U Trustul CRE a avut loc la 1 august. S-a efectuat vizita medicală şi au început antrenamentele. De sâmbătă, 11 august, şi până pe 19, echipa va merge undeva la 50km de Cluj în cantonament montan.

Apoi, în 21 august se va face deplasarea la Debrecen, unde se vor incepe şi meciurile de verificare în cadrul unui mini-turneu.

La începutul lunii octombrie în Cluj-Napoca se va organiza memorialul “Nicolae Martin”. Campionatul va debuta pe 20 octombrie, când U Trustul CRE va primi vizita celor de la BC Teleorman Alexandria, când se aşteaptă ca publicul clujean să le fie alaturi în număr cât mai mare.

Pentru sezonul 2007-2008 al campionatului Diviziei A, formaţia clujeană are ca obiectiv clasarea pe unul din locurile 3-4, iar in ediţia de campionat 2008-2009, se doreşte calificarea în finală.

7 August 2007 / Dan Duma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s