Drexel Dragons (CAA) ajunge la 8 victorii consecutive

Sezonul trecut a fost nevoie de 5 reprize de prelungiri (record NCAA) pentru a se decide câştigătoarea dintre cele două combatante din Colonial Athletic Association. La finalul acelei partide, în care a jucat şi Kira Karlstrom (ex- U Trustul CRE Cluj Napoca în acest tur de campionat) Drexel a invins cu 98-90, 47 dintre punctele gazdelor fiind inscrise de către Gabriela Mărginean.
Aseară Drexel a invins cu 71-66, după ce la pauză au fost conduse cu 29-27. Astfel Drexel Dragons (9-6,4-0 CAA) obţin a opta victorie consecutivă şi îi contrazic pe cei care considerau echipa fără absolut nicio şansă după startul dezamăgitor 1-6. De atunci procentajele la aruncările din acţiune au crescut de la 36% la 50%, iar înaintea acestei partide Drexel se clasa pe locul 2 in conferinţa şi pe 10 la nivel naţional la puncte primite pe meci, cu o medie de 46.7.
Prin victoria de aseară Drexel ajunge la cea mai lungă serie de victorii consecutive din sezonul ’87-’88 încoace, an în care urmau să devină campioane în Conferinţa Coastei de Est.
În meciul de ieri Gabriela a înscris 25 puncte şi a realizat 8 recuperări, având un rol esenţial în câştigarea duelurilor din spaţiul de 3 secunde.
Fiind conduse cu 2 puncte la pauză şi chiar cu 6 imediat după reluare, gazdele merg pe mâna clujencei, care nu dezamăgeşte înscriind 17 puncte în a doua jumătate. Întreaga echipă începe să se concentreze mai bine şi fetele conduse de antrenoarea Denise Dillon reuşesc 23 de puncte, primind doar 9.
De la o diferenţă de 12 puncte jucătoarele de la Northeastern reuşesc să se apropie cu 52secunde înainte de final până la doar 3 puncte (65-62), dar s-a dovedit a fi doar un foc de paie, gazdele impunându-se cu 71-66 datorită şi siguranţei de la libere (6/6 pe final).
Pentru Drexel s-au mai remarcat Narissa Suber (proaspăt desemnată CAA player of the week) cu 19 puncte şi Nicole Hester (care a lipsit sezonul trecut fiind diagnosticată cu limfom Hodgkin) cu 12 puncte.
18 Ianuarie 2008 / Dan Duma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s