Ipod Touch 2nd Generation

În ultima vizita în SUA, am decis să dau curs isteriei locale și mi-am cumparat și eu un ipod touch 2nd generation de 16GB. Trebuie menționat că în magazinele gen Walmart, Costco, Bestbuy sau Fry’s,  înainte și până imediat după sărbători toate dispozitivele de 8 și 16GB erau vândute. Singurul loc de unde se mai puteau cumpăra era magazinul Apple. Inutil de menționat că aici prețurile erau mai mari cu 20$, adică era exact prețul de la ei de pe site.

Pe lângă utilitatea clasică a ipodurilor, adica redarea melodiilor, trebuie să recunosc că am descoperit multe altele, care m-au făcut să fiu mulțumit de alegerea de a cumpăra unul.

Podcasturi, atât audio cât și video, aveam și pe ipodul nano 3rd generation pe care acum îl voi folosi doar la alergat.

Browserul safari, comparativ cu cel de pe telefoanele Nokia, este foarte rapid. Poate fi utilizat și la pagini neoptimizate pentru telefoanele mobile fără probleme.

Stanza este un program util pentru citit ebookuri. Pot sa spun doar că usurința utilizării, posibilitatea de a citi și în încăperi întunecate (avion,etc) m-au făcut să citesc de când l-am cumpărat mai mult decât am citit în 2 ani de zile.

Jocurile, bineînțeles, sunt foarte bine reprezentate. Nu sunt foarte mare fan, al jocurilor clasice, dar cred că reclama lor postata pe www.apple.com spune multe. Eu mă joc sudoku (aplicație gratuită descărcabilă de pe itunes).

O alta aplicație pe care o folosesc foarte mult este isilo. Îmi permite sa citesc multe carți medicale, si nu numai.Cartile in format .chm pot fi citite cu programul gratuit CHM lite.

Se pot vedea și filme la o calitate foarte bună. Sau se descarcă de la ei de pe site (încă nu am făcut acest lucru) sau se pot utiliza convertoare. Unele permit chiar și adăugarea de subtitrari.

Foarte utilă este și functia push a emailului. Adică verifică periodic mai multe conturi de email, atunci când ipodul are o conexiune wi-fi.

Ca și minusuri, menționez dificultatea relativă a folosirii tastaturii. Tastatura qwerty a telefoanelor NOKIA fiind mult mai ușor de utilizat.

One response to “Ipod Touch 2nd Generation

  1. Pingback: CtgNews24.com » Blog Archive » Ipod Touch 2nd Generation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s