Baschetbaliștii români în prim plan

Atât Gabriela Mărginean, cât și Vlad Moldoveanu și-au sărbătorit săptămâna aceasta ziua de naștere. Ambii au fost jucătorul numărul unu pentru echipele lor, dar din păcate, echipa la care evoluează Vlad a scăpat victoria printre degete .

Gabriela Mărginean a reușit un double double (25 puncte și 12 recuperări) în victoria celor de la Drexel Dragons în fața rivalelor de la Northeastern. În prima jumătate, Gabi  a contribuit cu 15 puncte, Drexel Dragons având la pauză un avans de 13 puncte (30-17).
În ciuda revenirii în joc a celor de la Northeastern Huskies, pe final, sportiva clujeancă a transformat cu sânge rece două pătrunderi și 2 aruncări de la libere, asigurând victoria echipei sale cu 58-50.

Astfel, Drexel Dragons întrerup o serie de două înfrangeri consecutive. Iar astăzi vor juca în deplasare la Virginia Commonwealth Rams (Virginia), într-un meci care va determina ocupanta locului 2 în conferința Colonial Athletic Association.

Vlad Moldoveanu a înscris aseară 30 de puncte împotriva celor de la Colgate Raiders. Partida a fost decisă doar după disputarea a doua reprize de prelungiri.

Până la pauză, Vlad a înscris 14 puncte (3/5 din acțiune, 2/3 de la 3, 6/8 de la libere) și a avut 5 recuperări, American Eagles conducând cu 34-25. La reluare, cei de la Colgate au reușit un run de 12-3, egalând la 37. Gazdele au condus pentru prima dată după pauză cu 7 minute inainte de final, scor 47-46. La scorul de 51-48 în favoarea gazdelor, bucureșteanul a înscris 4 puncte consecutive, readucându-și echipa în avantaj (52-51). Cei de la Colgate au reegalat la 54, dar mai apoi Vlad a transformat ambele libere de care a beneficiat. Cu câteva secunde inainte de final, la scorul de 56-56, American Eagles au avut o primă șansă de a obține victoria, dar Vlad a ratat aruncarea de la semidistanță, trimițând meciul în prelungiri.

În prima repriză de prelungiri, cu 11 secunde înainte de final, Vlad a transformat cu siguranță ambele liberele de care a beneficiat, echipa sa desprinzându-se la 68-63. Mitch Rolls a înscris apoi pentru gazde de dincolo de semicerc, reducând diferența la 2. La posesia următoare, Raiders îi forțează pe oaspeți să comită un turnover, beneficiind astfel de posesie cu 0.4 secunde rămase. Printr-o aruncare de la aproximativ 4 metri, Johnson reușește să egaleze și forțează o a doua repriză de prelungiri.

Colgate Raiders se distanțează la 75-72. Coechipierul lui Vlad, Nick Hendra are șansa să egaleze cu 11 secunde rămase, prin cele 3 libere  de care a beneficiat, dar a transformat doar două dintre ele. Gazdele ratează și ele, 2 libere, prin Rommer. American Eagles au parte de un ultim atac, Vlad încearcă un buzzer beater, dar mingea nu vrea să intre și astfel Colgate Raiders se impun cu 75-74 după două reprize de prelungiri.

Vlad realizează totuși o performanță foarte bună prin cele 30 de puncte marcate (7/15 – 2pt, 2/6 – 3pt, 14/16 la libere) și 10 recuperări. Este a doua oară cand el înscrie mai mult de 30 puncte (a mai înscris 37 puncte impotriva celor de la Navy) și al treilea double double din acest an.

American Eagles vor avea următorul meci pe 17 februarie împotriva celor de la Army.

Numaibaschet le urează celor doi baschetbaliști români un sincer „La mulți ani !” și la cât mai multe evoluții bune, atât pentru echipele lor de colegiu, cât și pentru echipa națională a României !

14 februarie 2010

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s