O performanță bună … pentru locul 6.

Este un lucru cert faptul ca Marcel Țenter va avea o misiune foarte dificilă. Nu putem mobitelco_dinamo_027spune că are o experiență foarte bogată în postura de antrenor, de aceea construcția unei echipe aproape de la zero poate fi foarte solicitantă și de lungă durată.. Dar Marcel a dovedit în cariera de jucător că nu îl sperie provocările, și cu siguranță va lupta cu toate puterile pentru acest scop.
Meciul din prima etapa, împotriva echipei Dinamo Bucuresti a dovedit cele de mai sus. O echipă formată în jurul lui Zoran Krstanovic, în mod logic, meci de meci, va depinde în mare parte de evoluția acestuia. În această seară, Zoki a putut să stea destul timp pe bancă, datorită valorii (sau mai degrabă a lipsei acesteia) celor de la Dinamo.
Ambele echipe au prezentat un joc de primă etapă. Deși s-au disputat deja primele meciuri oficiale (primul tur al Cupei României), combatanții din această seară mai trebuie să mai petreacă ceva timp în sala de forță sau în compania preparatorilor fizici. Medvedj, e drept, venit după accidentare, parcă era o umbră a jucătorului de acum doi ani. Tot la acest capitol, mai mulți jucători de la Dinamo (Fometescu, Viorel Mocanu, Popa) au amintit doar de valoarea care îi aducea în prim planul campionatului românesc. Doi foști clujeni au evoluat la Dinamo: Adrian Filovici (fost junior la Cluj) și Alexander Belanovic (fost jucător la U Mobitelco și la CS Otopeni). În completare, Stojadin Markovic a utilizat mai mulți jucători tineri, unii încă la vârsta junioratului.
În comparație cu sezonul trecut, nu doar bugetul s-a schimbat, ci și viziunea conducerii. Dacă anul trecut s-a încercat aducerea unor jucătorii cu o valoare individuală cât mai bună, anul acesta s-a dorit o atmosferă și un spirit de echipă mai pronunțat. Rămâne de văzut dacă această strategie va avea mai mult succes. În caz ca rezultatul nu va fi cel dorit, clujenii au la dispoziție un as în mânecă: readucerea lui Matt Gibson. Americanul originar din Oklahoma este liber de contract și și-a manifestat disponibilitatea de a reveni la Cluj în caz că îi vor fi solicitate serviciile.
Momentan, echipei îi lipsește personalitatea. După ce anul trecut au fost prea multe săbii într-o teacă, în acest sezon piesa centrală a echipei s-a dorit a fi Zoran Krstanovic. În ajutorul lui, s-a adus un american foarte atletic, dar și foarte tânăr (uneori mult prea tânăr), David Lawrence. Obișnuit cu un joc mult mai liber, David va trebui să își păstreze disponibilitatea de a învăța (pe care a arătat că o are) și să asculte în permanență indicațiile lui Marcel Țenter. Mai are mult de lucru, dar a dovedit ca are potențialul de a ajunge un jucător foarte bun și capabil să-l depășească în valoare pe cel care era extremă în echipa vicecampioană în 2008.
Probabil acest lucru este valabil și în cazul întregii echipe. Potențial există, dar pentru a putea să ajungă între primele echipe mai este mult de lucrat.

Statistici partidă

3 responses to “O performanță bună … pentru locul 6.

 1. Dan, pareai baiat simpatic, dar de la nivelul pareri private pe blog si pana la preluarea si acceptul tau de a fi publicat pe numaibaschet.ro e cale lunga. Mai ai probleme si cu gramatica, nu are cap-coada tot articolul tau, iar felul in care intelegi tu o cronica de meci m-a lasat praf. Las-o balta! Serios, te faci de ras! Daca iti place baschetul, nu inseamna ca stii sa si scrii despre el. Nu mai fi atat de moralizator ca nu ai background de baschet destul, care sa-ti sustina comentariile.

  PS La cat baschet credeam ca stii, poate merita sa amintesti apararile ambelor echipe, dar asta e….

 2. Adi, probabil ca ai dreptate.
  Ceea ce am scris a reflectat parerea mea dupa meciul respectiv. Nu s-a dorit a fi nici cronica de meci, nici parere de expert in baschet si nici mesaj moralizator.
  Oricum ar fi fost de apreciat sa iti folosesti numele real si nu sa te ascunzi cu lasitate in spatele unui nume fals Si de ce nu, sa ne spui in completare ceea ce lipeste din articol (aparare, strategie, etc) ca se pare ca te pricepi la toate.

 3. cum adica numele real? adi e numele meu, asa cum am semnat; nu cred ca trebuie sa-ti spun eu ce sa scrii, pentru ca nu e meseria mea, dar cand citesc un material de baschet, ma astept ca cine il scrie sa se priceapa, nu?
  si e adevarat ca poate nu l-ai scris ca articol, dar cand iti dai acceptul sa fie preluat pe un site de profil, atunci inseamna ca tu ai crezut ca e un articol, chiar unul moralizator, atat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s